Windows 10 Beta nın VmWare 10 üzerine A dan Z ye resimli anlatımlı kurulumu
Windows 10 Beta nın VmWare 10 üzerine A dan Z ye resimli anlatımlı kurulumu
Merhaba,
Bu makalemizde vmware 10 üzerine Windows 10 Technical Preview 64 bit kurulumunu inceleyeceğiz. Kurulum zaten basit şimdi adım adım ilerleyelim.
İlk olarak windows 10 için beta sürümü bu linkten indirin. http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso
İndirme işleminin tamamlandığından emin olun. (Boyut kontrolü yapabilirsiniz zira ben 1 2 kere yeniden başlatmak zorunda kaldım.
İndirme işlemi tamamlandıktan sonra açalım vmware 10 arayüzümüzü. Sol üstten File hemen altından da New Virtual Machine Wizard a tıklayalım. (Ya da ctrl +n)
Typical seçip next diyoruz.
Karşımıza gelen ekrandan sarı ile işaretlemiş olduğum installer disc image file radio button’unu seçip browse diyerek iso dosyasını indirdiğimiz lokasyondan WindowsTechnicalPreview-x64-EN-GB.iso dosyasını seçiyoruz. (Ben 64 bit en indirdim o yüzden dosya adı bu sizde bu farklılık gösterebilir.) Next diyoruz.
Karşımıza yukarıdaki ekran gelecektir. Vmware 10 henüz windows 10 u official olarak desteklememektedir. 10 desteğinin vmware 11 de geleceğini biliyoruz. Ancak kernel yapısı uygun olduğundan windows 8 64 bit’i seçerek yolumuza devam edebiliriz ki öyle yapıyoruz J Next diyoruz..
Karşımıza gelen ekranda vm in oluşturulacağı lokasyonu ve vm adını belirleyip tekrar next diyoruz.
Karşımıza gelen ekranda ayrıcağımız alanı (bence test için 60 yeter ancak siz isterseniz yükseltebilirsiniz).
Ben ekran görüntüsünde olduğu gibi hiç bir değişiklik yapmadan yoluma devam ettim. Siz isterseniz dosyaları bölünmüş halde değilde tek bir dosya halinde tutabilirsiniz. Bunun için Stro virtual disk as single file sekmesini seçmelisiniz.
Karşımıza gelen ekranda hardware konfigürasyonunu ayarlıyoruz. Ben tek işlemci çift çekirdek olarak işaretleme yaptım ancak bu zorunluluk değil. Finish diyerek vm tarafındaki süreci bitirebilirisiniz.
Artık vm tarafı bittiğine göre kurulum kısmına geçebiliriz. Kuruluma başlamadan önce tavsiyem microsoft kanalında bir yerden bir mail hesabı açmanız. (Outlook, hotmail vs..) Ancak bu hesabı açarken telefon numaranızı doğru girmeyi atlamayın. Kurulum esnasında ihtiyacımız olacak.
Vmware Libraryde sol üstten oluşturduğumuz makinayı seçip hemen sağdan Power on this virtual machine sekmesine basalım.
Bilgisayarımızın donanımları algınlandı. Burada ok tuşuna basıp devam ediyoruz.
Karşımıza kurulumumuzun ilk ekranı geldi. Time and currency format kısmından Turkish (Turkey) i seçip next sekmesine basıyoruz.
Karşımıza gelen ekranda install now sekmesine basıyoruz. Altta setup is starting yazısını görüyoruz. Hemen karşımıza lisans anlaşması geliyor.
Anlaşmayı kabul edip next diyoruz.
Açılan ekranda bize yükleme tipimiz sorulmaktadır. Biz sarı ile işaretlemiş olduğum Custom Install Windows only (advanced) adımını seçiyor ve devam ediyoruz.
Karşımıza gelen ekranda partition bilgisi sorulmaktadır. Eğer ister isek burada yeni bir partition oluşturup kurulum farklı bir drive üzerine yapabiliriz. Ben buna gerek duymuyorum. Next diyor ve devam ediyorum.
Gördüğünüz üzere yükleme işlemimiz başladı. Bitimine kadar bir ufak mola verebiliriz. J
Kurulumumuz tamamlanmak üzere…
Use express settings diyoruz. Bizim için gerekli olan daha önceden tanımlanmış olan ayarlar yüklenmeye başlıyor.
Karşımıza gelen ekranda microsoft accountumuz ve şifremizi giriyoruz.
Microsoft accountunu oluştururken vermiş olduğumuz telefon numarasının son 4 hanesi sorulmaktadır. Bu bilgiyi doldurup next diyoruz.
Vermiş olduğumuz telefon numarasına bir kod gönderiliyor. Gelen kodu bu ekrana girip next diyoruz.
Onedrive cloud ayarları yapılıyor istersen bunu kapatabiliriz. Ben kapatmayıp devam ediyorum. (Next diyerek).
Vee kurulumumuz tamamlandı. Hadi gözümüz aydın.
İyi Günler Dilerim,